miércoles, 30 de mayo de 2018

PETICIÓN DE UNA SALA DE LACTANCIA

Por parte de la UGT se ha presentado a la dirección de Recursos Humanos una petición para la creación de una sala de lactancia.

Esta petición viene sustentada por la previsión de aumento de bajas por maternidad dentro de las diferentes empresas del grupo FICOSA en el centro de trabajo de Viladecavalls y atendiendo a que la OMS recomienda la lactancia materna en exclusiva durante los primeros seis meses de vida del bebé, y seguir dando el pecho a los niños hasta los dos años o más.

La baja maternal en España dura 16 semanas, con 15 días más de permiso de lactancia, si decides unir todas las horas a las que tienes derecho. Y sin embargo, la lactancia reporta importantes beneficios a la madre, al bebé y a la empresa. Los bebés que toman pecho caen enfermos menos a menudo, por lo que sus madres no tienen que faltar tanto al trabajo.

Además, una madre que ve cómo se respetan las necesidades de lactancia de su hijo puede no solicitar una reducción de jornada o una excedencia y es una trabajadora mucho más motivada, lo que beneficia a la empresa.

Por lo expuesto anteriormente y dada la próxima realización de las obras previstas en los lavabos de producción; solicitamos la creación de una sala especifica de lactancia en el centro de Trabajo de Viladecavalls.

Una sala de lactancia no precisa de grandes requisitos ni infraestructuras complicadas: debe ser un espacio cómodo y limpio, con una temperatura adecuada, donde la madre pueda extraerse la leche y conservarla durante su jornada laboral.

Esperamos que en un plazo corto de tiempo recibir contestación por parte de RRHH y que esta sea afirmativa, y que participemos en establecer las condiciones de la misma.

Acompañamos información referente a las salas de lactancia


                       NTP 664                                                                        NTP 914
     Lactancia materna y vuelta al trabajo                               
                        

viernes, 25 de mayo de 2018

Fitxa preventiva “Temperatura, ahorro energético y confort térmico en trabajos sedentarios”

El objeto de esta ficha es la de resumir los diferentes criterios legales y normativos sobre la regulación de condiciones ambientales y de ahorro energético en trabajos sedentarios, así como dar algunas recomendaciones generales para evitar el disconfort térmico


para acceder a la ficha clica sobre la imagen


jueves, 17 de mayo de 2018

Nota informativa 6 Metall Barcelona

Ahir es va portar a terme la sisena reunió de la Comissió Negociadora del Conveni, amb la clara intenció de la UPM de provocar una situació de tensió extrema a la taula.
Teníem planificada una exposició sobre dos temes concrets: Organització del Treball i Igualtat. En el primer tema la patronal s’ha limitat a entregar una contraproposta on solament adequa les escales de rendiments del sistemes MTM, sense entrar a valorar les nostres propostes referides a descansos i arbitratge al Tribunal Laboral de Catalunya en relació al capítol de mètodes i temps.
Però la veritable cara de la patronal s’ha vist clarament en l’apartat d’Igualtat, LGTBI i mesures de prevenció i suport a les víctimes de violència masclista. Aquí l’UPM ha rebutjat parlar d’aquestes matèries argumentant que ja estan suficientment desenvolupades al Conveni, i fent èmfasi que no volen parlar per que no hi ha consens normatiu sobre els termes relacionats amb aquestes matèries; amb una clara intenció de menystenir la igualtat d’oportunitats i als col·lectius LGTBI i a les companyes i companys que reben assetjament per la seva condició sexual.
Ambdues federacions hem manifestat el nostre rebuig a aquestes excuses per no treballar en conjunt en un tema tant important, i els hi hem interpel·lat a què ens diguessin quins termes no estan suficientment definits: homofòbia, gai, transsexualitat?. La patronal s’ha excusat dient que no tenia al cap quins eren en concret; una prova més que la seva estratègia és la ofegar la negociació per temes ideològics.
Com podeu imaginar és una declaració oberta per part de la Patronal de la seva estratègia de NO negociació i de tensió per omissió. I així ho hem manifestat desprès d’un recés, quan tant CCOO d’Indústria com UGT-FICA hem deixat palès la nostra intenció de seguir situant els temes relacionats amb la IGUALTAT com a nuclears per a la resolució final d’aquesta negociació.
S’ha acabat la reunió amb la sensació que l’única manera de fer endavant aquest conveni serà la de lluitar units enfront d’una patronal ancorada en la seva ideologia, i faltada de capacitat d’analitzar les repercussions que les seves actuacions incoherents poden tenir en un sector on les metal·lúrgiques i els metal·lúrgics n’estem farts de la seva intolerància.
Les nostres accions reivindicatives tenen que fer entendre a l’UPM que aquest no serà el camí. Que la cronificació de la seva estratègia de la retallada ja s’ha acabat, i que ens trobaran forts davant de les seves provocacions. Desprès de la jornada de Lluita que tenim el proper 22 de maig al matí, on farem una concentració a les portes de FOMENT, potser seran capaços de tenir la responsabilitat que aquest conveni es mereix.
No ens serveix qualsevol acord. Volem i reclamem un conveni al nivell dels sectors industrials del Metall!!!!

miércoles, 9 de mayo de 2018

¿COMO DEBE SER UNA SALA DE LACTANCIA?

Deben garantizar la privacidad, seguridad, disponibilidad de uso, comodidad, higiene y fácil acceso a quienes la utilicen así como las condiciones necesarias para la extracción y conservación de la leche materna.

Es necesario por tanto que el espacio sea íntimo y cómodo (cuanto más relajada esté la madre, más leche puede extraerse) y que exista una toma de corriente para el sacaleches eléctrico, un punto de agua donde la madre pueda limpiar los instrumentos que ha utilizado y lavarse, y una nevera donde se pueda conservar la leche hasta el fin de la jornada laboral.




jueves, 3 de mayo de 2018

NOTA INFORMATIVA 5 METALL BARCELONA

Companyes i companys,


Ahir es va portar a terme la cinquena reunió Comissió Negociadora del Conveni amb una posició patronal que ens aboca al conflicte als sectors industrials.

Sense cap mena de complex l’UPM es destapa amb una proposta econòmica provocadora d’un 1,5% per al 2018 i 1,6% per a 2019, dins d’un marc de conveni de 2 anys.

Una proposta en la línea de les plantejades durant la crisi i sense tenir en compte els beneficis consolidats que s’estan produint, intentant preservar la seva ideologia de precaritzar més a les Treballadores i els Treballadors.

I per apuntalar aquesta estratègia d’enriquiment a costa de tots nosaltres, denomina com a matèries impossibles de negociar la Compensació i la Absorció, la Reducció de Jornada i la Clàusula de Revisió Salarial. 

Tota una mostra de les seves intencions, que es veuen reflectides encara més en la seva intenció d’insistir en mantindre les seves propostes sobre Subrogació; Contracte en Pràctiques (reduir retribució); Salari Conveni sense referent a la contractació indefinida; la proposta d’ampliar la jornada per fer formació pagant un 75% del valor de l’hora ordinària; i la intenció de perseguir l’ús de les tecnologies per a fins no laborals.

També es veu la poca sensibilitat de la patronal en els temes relacionats amb les Polítiques d’Igualtat, on fan una proposta de protocol d’assetjament sense participació de la RLT i per sota del marc mínim que ells mateixos han pactat al Consell de Relacions Laborals; proposta del tot insuficient.

CCOO d’Indústria i FICA-UGT hem plantejat de nou les nostres reivindicacions en matèries com igualtat, condicions de treball, salut laboral, etc, en la línea que ja us hem explicat en diferents notes, i hem anat un pas més enllà posant sobre la taula la nostra proposta econòmica, que és de 8,5% d’increment en un conveni de 3 anys, amb clàusula de revisió vinculada a l’IPC, sense compensació ni absorció, en un escenari de necessària reducció de jornada.

Estem determinats a fer d’aquest conveni un conveni que disputi les plusvàlues que les Treballadores i Treballadors generem, i a sortir a l’ofensiva sense complexes.


Ja és moment que demostrem que l’immobilisme es combat amb mobilitzacions; i tenim una oportunitat d’explicitar-ho amb força amb assemblees els pròxims dies, i ensenyar-li a qui està bloquejant els convenis que qui s’ha menjat la crisi té tot el dret de menjar també dels beneficis que elles i ells creen a diari.

Que s’ha acabat ja això de jugar amb les Metal·lúrgiques i els Metal·lúrgics.

Hem planificat dues reunions més; el 16 de maig i 6 de juny. Aquestes seran claus per poder mostrar la nostra determinació. I us necessitem com sempre perquè sentin que el metall no s’aturarà fins aconseguir els seus objectius.

Ho heu demostrat sobradament fa dos dies al 1er de Maig. 

Ensenyemlos que el 8 de març, el 17 de març i el primer de maig han vingut per quedar-se i transformar la realitat que ens han imposat.

Lluitem sense descans des de el nostre Conveni Col·lectiu per canviar la correlació de forces!!!!

Barcelona, 3 de maig de 2018