martes, 6 de noviembre de 2012

Carta oberta al Vallès Occidental

La Confederació Europea de Sindicats ha convocat per al proper dia 14 de novembre una jornada de mobilitzacions a tota Europa amb la finalitat de forçar el canvi en la política de la Unió Europea, que està portant a tots els països i estats a una depressió econòmica de conseqüències nefastes. A cada Estat europeu la jornada de mobilització adquireix caires diferents en funció de la seva legislació i de la pròpia situació.

A l'Estat Espanyol la formula serà de Aturada General ja que mereix que tots els ciutadans i ciutadanes donem una resposta contundent i deixar de banda interessos gremials o de classe, que, no per ser lícits, resulten absurds davant una situació que ens porta a tots a la misèria sense distinció.

Tenim un problema gravíssim de consum i de crèdit de les entitats financeres que ofeguen empreses, persones i famílies senceres, i davant això, totes les mesures que es prenen van en la direcció d’agreujar-ho i fondre l’economia productiva tan important a la nostra comarca, dos exemples clars: la sostracció de la paga extraordinària dels empleats públics que només al Vallès Occidental signifiquen no menys de 20 milions d’euros que a final d’any no hi seran per gastar, amb l’agreujant que aquests diners han d’anar als bancs en plans de pensions o be l’augment de l’IVA que colpeja a tots: pensionistes, treballadors, autònoms, empreses o comerços, aquests darrers encara més massacrats per la liberalització d’horaris.

No hi ha una sola mesura per reactivar el consum, per aturar l’enorme especulació, per recuperar els 42.000 milions d’euros que estan en paradisos fiscals i que tenen noms i cognoms. UGT i CCOO posem a disposició de tota la ciutadania aturar tot el país el dia 14 de novembre vehiculant la convocatòria d’una aturada general que va més enllà de cap reivindicació, que és una aturada per la supervivència dels treballadors, de les empreses, del comerç, de les persones i famílies de tota la societat, vinculant-se tot tipus d’Entitats, Associacions i Organitzacions que formen la societat civil.

Des de CCOO i la UGT, des de la responsabilitat, demanem la col·laboració del comerç, de la petita i mitjana empresa, dels autònoms, de tothom, perquè som tots els que hem de canviar la situació sense caure en la resignació i mostrant la nostra repulsa amb la gestió d’aquesta crisi.

JOSEP SANTCRISTOFOL és secretari comarcal de la UGT
ANTONIO DÍAZ és secretari de COOO a la comarca