miércoles, 30 de mayo de 2012

Los jueces tumban los ERE de la reforma laboral

La reforma laboral pretendía agilizar la tramitación de los ERE en favor de la empresa, pero el Gobierno no contaba con que podía generar más inseguridad jurídica y favorecer que los jueces anulen los expedientes, como ha sucedido en la primera sentencia de un ERE posterior a la reforma.


viernes, 4 de mayo de 2012

Hoy es el 'día de la liberación fiscal'

Un trabajador medio destina cuatro meses de sueldo a pagar impuestos


Un trabajador que gana 24.400 euros brutos al año destina cuatro mensualidades a pagar impuestos y las cotizaciones a la Seguridad Social. Si se mide la presión fiscal en jornadas de trabajo, el español medio trabaja 124 días solo para cumplir con sus obligaciones tributarias, según un estudio de la asociación Civismo.


miércoles, 2 de mayo de 2012

SINGULARS DE TV-3

Ignacio Ramonet:
" Els mercats, un poder sense societat"

Ignacio Ramonet és un intel·lectual respectat internacionalment, i una de les figures més destacades del moviment antiglobalització. 

Especialista en ... geopolítica i estratègia internacional i consultor de l'ONU, és director de "Le Monde Diplomatique" en espanyol i cofundador de l'organització no governamental Observatori Internacional dels Mitjans de Comunicació (Media Watch Global), de la qual és president. 

També és un dels impulsors del moviment internacional ATTAC

Amb la seva formidable capacitat analítica, va predir fa 15 anys la mundialització financera i la progressiva pèrdua de poder dels Estats en favor dels anomenats "mercats". 

Segons Ramonet, la tirania dels poders financers ha desvirtuat la democràcia i ara vivim en unes "democràcies limitades".

De mica en mica, inexorablement, l’última frontera que humanitzava el capitalisme a Europa, l’estat del benestar, es va esmicolant, sobretot als països de la perifèria, com és el cas d’Espanya.

Els mercats, amb servidors tan extraordinàriament servils com els mandataris europeus, han dictat la seva llei. I la seva llei és clara, com va dir el president del Banc Central Europeu i ex Goldman Sachs, Mario Draghi, en una entrevista a “The Wall Street Journal”: “...there is no escape from tough austerity measures and that the Continent's traditional social contract is obsolete...” (“...no hi ha alternativa a les mesures d’austeritat i que el tradicional contracte social del continent ha quedat absolet...”). Cal dir o afegir-hi alguna cosa més?

Diuen que estudiar en un seminari imprimeix caràcter. S’imaginen el caràcter que et pot quedar després d’haver estat executiu o “crupier” del totpoderós Goldman Sachs?

El Ignacio Ramonet ho explicava així l’any 1997: “La mundialización financiera ha creado de esta forma su propio Estado. Un Estado supranacional, que dispone de sus aparatos, de sus redes de influencia y de sus propios medios de acción. Se trata de la constelación formada por el Fondo Monetario Internacional (FMI), el Banco Mundial, la Organización para la Cooperación y el Desarrollo Económico (OCDE) y la Organización Mundial del Comercio (OMC). 



Estas instituciones hablan con una sola voz –amplificada por la práctica totalidad de los media– para exaltar las "virtudes del mercado.
Este Estado mundial es un poder sin sociedad, ya que este rol es ejercido por los mercados financieros y las empresas gigantes de los que son mandatarios. El resultado es que las sociedades realmente existentes son sociedades sin poder. Y todo esto no deja de agravarse”.



veure el video de l'entrevista - no t'ho perdis


Conflictes Laborals

Els sindicats reclamen als governs de Catalunya i Espanya que cessin les actuacions repressives contra el moviment sindical